Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: 2 problemy co nie daja mi spać !! - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 problemy co nie daja mi spać !! Nie wyświetla mi plików ukrytych i nie wyświetla zawartości dysków  Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   panda6252 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 18 marzec 2008 - 15:33

Witam mam dwa cholerne problemy i nigdzie nie mogę znaleść jakiejś podpowiedzi jak je rozwiązać!
1. Po zainstalowaniu Windowsa XP sp. 2 i ściągnięciu wszystkich dostępnych aktualizacji (około 100) zauważyłem, że nie wyświetla mi ukrytych plików i folderów choć zaznaczam tą opcje w Narzędzia -> Opcje Folderów -> Widok zatwierdzam i nic nic sie nie pokazuje a jak wracam do opcji folderów ta opcja wraca do poprzedniego stanu. mam kilka ukrytych plików zdjęć, których nie chce pokazywać innym.
2. Problem jest inny ale też upierdliwy. Stworzyłem sobie pasek narzędzi Mój komputer (0brazek nr 1) że na pulpicie widzę wszystkie moje partycje cdrom itp.) i tu mam problem za każdy razem gdy na ciskam na którąś z partycji/dysków wyskakuje mi okienko "Otwórz za pomocą..."(obrazek nr 2) i tak samo jest jak otwieram Explorera na ciskam na Mój Komputer i w prawym okienku wyświetla mi się partycje jak na nie naciskam to sytuacja się powtarza.
I tu prosze o pomoc jak można to naprwić bez formatowania znowu systemu !! Z góry dzięki za odp. Jeśli potzreba więcej szczegółów to napisz ma Windowsa Xp angielska wersje.

Załączone pliki

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 18 marzec 2008 - 15:47

czy nie wygodniej utworzyć na dole Pulpitu: Pasek zadań:
http://efotek.pl/sho...le=0nb1vdrf.JPG
http://efotek.pl/sho...le=cgzrhlwe.JPG
i przenieść tam skróty do dysków, folderów i programów:
http://efotek.pl/sho...le=ibg45dhx.JPG
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   panda6252 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 19 marzec 2008 - 11:34

Nie akurat mi odpowiada tak jak mam ale dzięki za odpowiedź!! ;)

#4 Gośćzbyszek_*

• Grupa: Goście

Napisany 25 listopad 2011 - 09:28

po scignieciu pliku pokazuje sie komunikat media error nie mozna znalezc filtru zrodlowego o co chodzi moze ktos podpowie

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1